הצהרת בריאות – מה אני צריכה לדעת, ולמה אתם רוצים שאני אדע
בחרתם להתאמן אצלי, והאימונים האלה, לצערנו, אינם פרונטאליים. חשוב לי להסביר שהמשמעות היא שבין אם אתם מתאמנים בזום, ובין אם אתם משתמשים בשירות ה-VOD – אני לא רואה אתכם, ולכן, אין לי את היכולת לתקן בזמן אמת, או לזהות בעיות מסוימות או סימני מצוקה שהגוף שלכם מפגין במהלך האימון. לכן, האחריות היא עליכם. תספרו לי הכל. כל מידע שתספקו לי לפני האימון, יסייע לי להתאים לכם את האימון הספציפי או את תכנית האימונים בצורה הטובה והמקצועית ביותר, וכך, שנינו נרוויח.
לכן, חשוב שתקראו בעיון את הצהרת הבריאות שלהלן, וכן שתמלאו את השאלון שבסופה – כשם שאלו מהווים תנאי הכרחי לצורך השתתפות באימונים שלי.
אם אתם מרגישים שההצהרה חסרה מידע מסוים שרלוונטי לגביכם, אנא פרטו בתיבת ה"הערות" – או לחילופין, דברו איתי ישירות.
בקווים כלליים:
אם יש ספק – אין ספק.
ובמילים אחרות, אם את/ה מרגיש/ה שיש משהו בגוף שלך, שכואב או שלא נוח, שהוא קבוע או שהוא מתמשך – את/ה חייב/ת לעדכן אותי. כך, אוכל להתאים לך תרגילים מסוימים בצורה אישית, או להסביר לך ממה כדאי לך להימנע. זה באינטרס שלך לפני הכל.
הריונית
לא משנה באיזה שבוע את – אני צריכה לדעת, ואת צריכה להרגיש בנוח לשאול אותי הכל. ובכל זאת, את מתבקשת לקרוא בעיון את הדגשים הבאים, ולשמור על עצמך באופן הבא:
-
דופק – מקסימום 150, ואין משמעות באיזה סוג אימון מדובר (פאוור, אינטרוולים וכו').
-
קפיצות – עדיף ללא אימפקט, ואם בכל זאת בוחרת לבצע סוג של דילוג, אז להימנע מנחיתה מאסיבית
-
שכיבה על הגב – לא יותר מדקה רצוף.
-
אין לבצע כפיפה גבית.
-
אם לא ביצעת תרגיל מסוים לפני ההריון – אל תבצעי אותו במהלך ההריון.
-
מנוחות וחזרות – תקחי מנוחות ארוכות יותר בין תרגיל לתרגיל, ותוסיפי מנוחות אם את מרגישה שאת צריכה. כמו כן, תעשי פחות חזרות מכל תרגיל – לפי תחושתך.
-
ככלל – וככל שהתאמנת לפני ההריון – עליך לבצע את האימון ב-65% "אינטנסיביות" מאיך שהיית מתאמנת לפני ההריון, כולל הרמת משקלים. ככל שההריון מתקדם – עליך להוריד משקלים. תזכרי שזה לא הזמן "להתייעל" ולשפר את הכושר שלך. זה הזמן לשמר אותו.
-
אם את חווה בעיות במהלך ההריון – דהיינו, ההריון שלך אינו רגיל (למשל, הריון בסיכון) – אסור לך להתאמן.
נשים לאחר לידה:
-
אם את מתאמנת בשבועיים הראשונים לאחר הלידה, איתי או בלעדיי – עליך לנהוג כאילו את עדיין בהריון (ראי לעיל).
-
התגעגעת לפלפלת? בששה השבועות הראשונים לאחר הלידה – את מתבקשת להמציא לי אישור רופא/ה שמאשר/ת לך להתאמן. במסגרת האישור עליך לאשר כי עברת בדיקת רצפת אגן וכי היא תקינה, וכן לעדכן אותי על מצב הלידה וסוגה.
אם עברת את גיל 55 – ברכות! איזה כיף שבאת. הכל קטן עליך. וכמה הנחיות קטנות, בכל זאת:
-
עליך להתייעץ עם הרופא שלך ולקבוע מהו הדופק המקסימלי בשבילך לאימון. אני מבקשת שתעדכנ\י אותי. ככה אדע להתאים לך את האימון בצורה הטובה ביותר.
-
ככלל, אני ממליצה להימנע מקפיצות מרובות, או מכל תרגיל אחר שאת\ה מרגיש\ה שלא הולם את המצב הגופני שלך.
-
כל בעיית מפרקים שהיא (למשל, אוסטופורזיס\ בריחת סידן) – את/ה חייב/ת להתייעץ איתי באופן אישי לגבי כל אימון, כך שנוכל לוודא שהאימון באמת מתאים לך.